Over

Hanne studeerde compositie, basklarinet en piano aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en Guildhall School of Music London.
Op haar 19de werd ze laureaat met haar orkestwerk Mitä in de Aquarius compositiewedstrijd. Hierdoor kon ze samenwerken met de Beethoven Academie o.l.v. Jan Caeyens. Ze schreef in de afgelopen jaren kamermuziek voor ensembles als I Solisti del Vento, Oxalys, Enigma, Quince Quartet, Logos, het Filharmonisch Jeugdorkest van Vlaanderen, e.a. Deze muziekstukken zijn uitgevoerd van België over St. Petersburg tot in Japan. Ook voor het Vlaams Radio Koor en Blindman Collectief componeerde ze nieuwe muziek.
Met Flagey werkte ze de afgelopen jaren samen aan een Europees project “singing voices for singing cities” en in de Philharmonie de Luxembourg was ze als musicus en als componist te horen.

Phaedra publiceerde haar eerste cd “hommage van Hanne Deneire”, In Flanders’ Fields, vol.63 i.s.m. Ensemble Hommages. Deze kreeg in juni 2011 een gouden label. Het HERMESensemble heeft Hanne sinds 2010 geschaakt als composer in residence en de samenwerking ontwikkelt nog steeds verder. Beeldenstorm heeft in 2010 een complete cd met muziek van Hanne Deneire uitgegeven: “17.912 dagen geboeid door schoonheid”.

In maart 2011 ontving ze de Gouden Klaproos van Sabam in de categorie “klassieke muziek/ kamermuziek”.

Hanne wil met haar muziek nog meer. Ze wil mensen hun leven veranderen door hun muzikaal te coachen. In dat kader ontving ze in 2003 de prijs “sociaal engageerde kunstenaar” van de Koning Boudewijn Stichting voor haar werk met hoogbegaafde kinderen. Na een intens studiejaar psychologie aan de VUB startte ze als muziektherapeute.

Van 2007 tot 2011 was ze verbonden aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen als onderzoeker en gastdocent.